МД кодовете са създадени от Dr Mauricio de Maio (известен бразилски пластичен хирург и тренер на Juvederm, признат в цял свят).

Какво са MD Codes™

МД кодовете са медицински кодове, поредица от прецизни точки за инжектиране на хиалуронов филър във всяка анатомична област на лицето.

Лицето е анатомична структура състояща се от твърди и меки тъкани, които се нуждаят от опора, за да се противопоставят на гравитацията. Обикновено пациентите забелязват само отделни бръчици или гънки по лицето си, без да забелязват, умореня и измъчен вид дължащ се на загуба на обем и отпускане на тъканите.

Техниките с MD Codes™ показват на пациента как подобряването на определена лицева област може да бъде постигнато посредством инжектиране на съседни или отдалечени зони.

Всеки пациент трябва да се оцени и третира индивидуално.
За разлика от обикновените и традиционни техники на инжектиране, MD Codes™ не търсят само временни резултати, а най-ефективното решение на индивидуалния проблем. По този начин MD Codes™ са полезен инструмент, който помага на пациента да разбере своята мотивация и план за лечение. Когато му бъдат представени MD Codes™ пациентът посочва сам проблемните областите, които иска да бъдат третирани, така че лекярят да може да обсъди и да предложи най-подходящите MD Codes™ за индивидуалния план на лечение.
Кои области са подходящи за прилагането на MD кодове
MD Codes™ са подходящи за мъже и за жени!
Кои продукти се използват за MD Codes™
MD Codes™ са разработени за продуктите от Семейството на VYCROSS®. Продуктите:
Juvederm® VOLUMA®
Juvederm® VOLIFT®
Juvederm® VOLBELLA®

Технологията VYCROSS® е патентован комплекс от нискомолекулна и високомолекулна омрежена хиалуронова киселина, която осигурява на филъра: по-голяма устойчивост на разграждане, по-голяма трайност, по-голяма хидратация с по-малко поглъщане на вода по-малко оточност безболезненост – продуктите съдържат лидокаин много добра кохезивност и пластичност на гела оптимален лифтинг и моделиране.

Индикации, прилагане и продължителност на ефекта на MD Кодове:
Процедурата може да се направи, без да спирате обичайните си дейностти и да се върнете на работа след 30 минути. Резултатът е видим веднага, а ефекта продължава 12-18 месеца.

MD Codes™ са нов подход в подмладяването, който обещава да революционизира естетиката!