НОВО!!! HIFU – неоперативен ултразвуков лифтинг на лице и шия
DOUBLO S – HIFU
ИНОВАТИВНА ПРОЦЕДУРА ЗА ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ И ШИЯ
SMAS ЛИФТИНГ, УЛТРАЗВУКОВ ЛИФТИНГ
DOUBLO S e иновативен апарат, използващ микрофокусиран ултразвук с висока интензивност за неоперативен лифтинг на лице и шия. Технологията е известна под името „Хай Фу“ от английското съкращение HIFU (High Intensity Focused Ultrasound).Апарата прецизно фокусира, фракционираната ултразвукова енергия ,прониква дълбоко в кожата, без да нарушава нейния повърхностен слой и предизвиква стягане и уплътняване на кожата на лицето и шията.
За разлика от другите устройства за стягане и подмладяване на кожата като лазери, радиочестоти и IPL, които въздействат на различните слоеве на кожата, „Хай Фу“ технологията достига много по дълбоко – до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен като SMAS. Той е изграден от колагенови и еластинови влакна и образно може да бъде сравнен с рамка, поддържаща меките тъкани на лицето. С течение на времето колагенът в SMAS слоя намалява, в резултат на което кожата увисва и се образуват бръчки и гънки. Ето защо, за да се получи ефективен лифтинг на кожата, най-вече трябва да се въздейства върху колагеновите влакна на ниво SMAS.
 Лифтинг ефектът от процедурата трае до 2 години, в зависимост от индивидуалната продължителност на ефекта.
Кратко видео, обясняващо механизма на действие на DOUBLO S:
Показания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

• промени свързани с възрастта
• двойна брадичка
• загуба контура на скулите
• отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
• загуба на контура на лицето и контура на долната челюст
• дълбоки назолабиалните гънки
• увиснали ъгли на устата
• отпускане на вежди и клепачи
• гравитационна птоза (отпускане) на лицето

Какво представлява Doublo S ?

doublo-s е апарат за нехирургична процедура без социална изолация , която използва HIFU (високо интензивен фокусиран ултразвук) за стягане и тонизиране на отпусната и вяла кожа като се използват естествените реакции на организама за възстановяване.

Какво е различното в тази процедура?
doublo-s е предназначен за неинвазивна процедура, която е насочена към структурите под кожата – SMAS слой и дълбоката дерма, които повлияват лифтирането, без необходимост от хирургическа намеса или други инвазивни процедури на повърхността на кожата.

Как действа Doublo S?
Doublo наслагва HIFU енергия под повърхността на кожата за да стимулира синтеза на нов колаген. Като резултат, кожата започва да се стяга и тонизира с течение на времето.

Кои зони могат да се обработват?
doublo-s може да се използва за лифтинг на вежди, горната и долна част на лицето, брадичката, шията или цялото лице.

Как HIFU технологията въздейства на колагена?
Колагенът е естествен протеин, който осигурява на кожата виталност като я поддържа плътна, тонизирана и еластична. С напредване на възрастта, колагенът губи еластичността и свойствата си да противодейства на гравитацията, която тегли кожата надолу. На практика HIFU предизвиква загряване на тъканите, подобно на подкожно изгаряне, което отключва защитните механизми на човешкия организъм – започва производството на нов, свеж колаген, целящ да заздрави старите и вече наранени слоеве.

Каква е разликата между DOUBLO S и лазерите?
Лазерите са насочени към повърхностните слоеве на кожата (фини линии, бръчки, пигментационни промени). doublo-s достига до дълбоките слоеве на кожата и основния слой, към който е насочена естетичната хирургия за постигане на лифтинг и опъване на кожата. Поради това, лазерните процедури и doublo-s са напълно различни, но се допълват прекрасно за постигане на максимален резултат.

Кой е подходящ за процедура с DOUBLO S ?
Някои хора предпочитат рязката промяна след хирургическа манипулация. Други по-плавния и натрупващ се резултат на неинвазивните терапии, без социална изолация. doublo-s е подходящ за втория тип, осигурявайки по-добър външен вид на кожата и подобрявайки текстурата и. Когато anti-aging продуктите не са достатъчни, а хирургическата намеса е нежелана, doublo-s е ефективното решение.
Подходящ пациент за doublo-s е всеки с леко до умерено ниво на „отпусната” кожа. По-ниско стоящите вежди или отпуснатата кожа на клепачите, например са първите знаци за отпускане на кожата. Чрез обновяване на кожата отвътре doublo-s повдига веждите, което от своя страна намалява излишната кожа на клепачите, отваря очите и придава по младежки и свеж вид на лицето.
doublo-s е алтернатива за хора, които не са готови да се подложат на хирургически фейс-лифтинг поради психологическа нерешимост или липса на средства.

Колко време отнема процедурата?
Без необходимост от социална изолация, процедура на цяло лице продължава около 45 минути до 1 час, а частичен лифтинг за лице или лифтиране на вежди отнема около 30 минути.

Колко дълго продължава да действа процедурата?
Пациентът може да забележи веднага ефект на стягане, но максимален резултат се постига в интервал от 3 до 6 месеца, докато трае изграждането на нова, стабилна колагенова структура.

До кога трае резултата от процедурата?
При пациенти, третирани с doublo-s се наблюдава наличие на свежо синтезиран колаген години след процедурата, но кожата продължава естествения си ход на стареене. Допълнителните коригиращи процедури могат да помогнат за забавяне хода на стареене на кожата, който е много индивидуален. Все пак ефектът от процедурата е видим до 2 години след нейното прилагане.

Колко процедури са необходими?
Болшинството от пациентите се нуждае само от една процедура; при някои са необходими и повече (в зависимост от тежестта на отпускане на кожата и биологичната реакция на тялото към ултразвука и производството на колаген). Повече от една процедура може да се прави само по преценка на лекар.

Има ли период на социална изолация?
doublo-s предоставя изцяло неинвазивен метод да се върнете към ежедневните си дейности веднага след процедурата, без да е небходимо да спазвате някакви ограничения. Това е предпочитаната процедура за хора с публични изяви.

Какво да очаквате след процедурата:
Възможно е до два или три дни след процедурата да се наблюдава леко подуване и оток. Лифтинг ефектът е строго индивидуален и до голяма степен зависи от времето на ремоделиране и обновяване на колагена в кожата, като ефектът от неоперативния SMAS-лифтинг се увеличава в продължение на 3-6 месеца след процедурата.
Процедурата не изисква анестезия или охлаждане. Eдно от основните предимства на HIFU неоперативния SMAS-лифтинг е, че след процедурата няма възстановителен период, а ефектът от него може да бъде сравнен с ефекта на успешна хирургическа фейслифт операция.

Има ли сезонна зависимост за прилагане на процедурата и зависимост от фототипа на кожата?
Не. Процедурата може да се прилага целогодишно и е подходяща за всеки фототип кожа.

Усеща ли се ултразвука по време на процедурата?
Като цяло комфортна за пациента процедура, без анестезия и охлаждане.

С какво може да се сравни усещането?
Прагът на комфорт е много субективен, може да се прояви съвсем лек дискомфт по време на процедурата. Това е временно и е положителна индикация за стартиране на въздействието на HIFU върху SMAS слоя.

Има ли някакви странични реакции?
Може да се появи леко зачервяване за около час след процедурата, както при малък процент от пациентите се наблюдава лек оток, изтръпване или чувствителност при допир, но тези реакции са съвсем леки и бързо преходни. Съществува възможност за поява на други, не толкова често срещани реакции, за които Вашият лекар ще Ви информира.

СЕ сертифицирано. doublo-s е апарат от медицински клас и притежава медицински CE серификат, който позволява използването му на територията на ЕС. Процедурата трябва да се извършва само от квалифицирани лекари в областта на HIFU и лазерни технологии!

Неинвазивна процедура. Doublo се прилага без хиругическа намеса, това означава, че не е необходимо да се правят разрези.

Безопасност. За разлика от останалите методи за подмладяване на кожата като радиочестота (RF), лазери, които също стимулират дълбоките слоеве на дермата, проучвания показват че HIFU енергията, депозирана от doublo-s не води до увреждане на епидермиса, което прави процедурата напълно безопасна.

Ефективност. Неоперативен лифтинг на лицето с ефект на пластична хирургия. doublo-s предоставя ефикасна терапия за „фейс лифтинг и стягане на кожата”, защото депозира ултразвукова енергия на дълбочина от 3.0mm до 4.5 mm. Моментален видим ефект веднага след процедурата.
Безболезнена процедура. Усещането за болка е много по-малко, отколкото при лазерните процедури. Можете да усетите лек дискомфорт по време на процедурата. Това е съвсем за кратко и може да се регулира с леки болкоуспокояващи. В зависимост от зоните на приложение , може да се появи зачервяване или оток, който изчезва за 24 часа. След процедурата може директно да се нанесе грим. Няма социална изолация, белези и риск от предозиране.
По-безопасна алтернатива на хирургическия фейслифтинг. doublo-s е алтернатива за тези пациенти, които искат фейслифтинг, но не са готови да се подложат на хирургическа интервенция. За разлика отпреди, когато само пластичните хирурзи можеха да правят лифтинг на лице, сега вече и дерматолозите имат тази възможност с doublo-s . И двете групи специалисти имат огромен опит в борбата със стареенето на кожата на лицето. Както дерматолозите, така и пластичните хирурзи могат да съпоставят хирургическия с нехирургическия лифтинг и да предложат най-доброто решение за всеки един пациент.

ВНИМАНИЕ след процедурата
• Не излагайте третираната зона на висока температура като сауна или парна баня в продължение на 1 седмица.
• Зачервяването след процедурата ще изчезне след около един час. За постигане на максимален ефект се препоръчва използване на минерална или подхранваща маска, а не охлаждаюа маска.
• Пациентът може да сложи грим веднага след процедурата.
• След процедурата нанесете слънцезащитен крем с фактор по-голям от SPF 30 , когато излизате навън.

КОНТРАИНДИКАЦИИ
• Системни или локални заболявания на кожата
• Оток, инфекция, възпаление в третираната област
• Тънка или много отпусната кожа
• Пациенти на възраст над 60 години
• Пациенти със зъбни импланти – необходимо е отстраняването им или поставяне на стерилна марля между импланта и бузата.
• Бременни и кърмачки
• Пациенти на антикоагулантна, стероидна или имуносупресивна терапия
Противопоказания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:
• Открити рани, кожни лезии
• Бременност, кърмене
• Рак или тежко ендокринно заболяване
• Тежките форми на акне по лицето и шията
• Системно или локално кожно заболяване, при което е нарушен процеса на регенерация на кожата
• При прием на антикоагулантни препарати

Комбинация с други процедури
doublo s и фракционен лазер
doublo s и радиочестотен лифтинг
doublo s и конци за лифтинг

DOUBLO S доставя фокусираната ултразвукова енергия – HIFU с помощта на специални накрайници. Накрайникът, с който се доставя енергията до SMAS слоя прониква на дълбочина 4,5 мм като повишава температурата в точките на въздействие. В резултат на това колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата се свиват и скъсяват, като по този начин повдигат SMAS-слоя, който поддържа всички меки тъкани на лицето. Преди използването на технологията HIFU достигането до SMAS слоя беше възможно само по хирургичен път.

Ултразвуковата енергия преминава през кожата и подкожната мастна съединителна тъкан без да ги уврежда и осигурява незабавно опъване на кожата на лицето като след хирургическа намеса.

Термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите с възрастта колагенови влакна и осигурява лифтинг на всички слоеве на меките тъкани на лицето.

След 3 до 6 месеца, които са необходими за образуване на нова колагенова матрица, неоперативният HIFU лифтинг на лицето достига своя максимум.
DOUBLO S използва различни накрайници за различна дълбочина на проникване.
За най-голяма дълбочина на проникване се използва накрайник достигащ на 4,5 мм дълбочина до SMAS.
За въздействие на дълбока дерма се използва накрайник достигащ на 3 мм дълбочина.
За въздействие на повърхностната дерма се използва накрайник достигащ на 1,5 мм дълбочина.

За различните зони на лицето и шията се използват различни протоколи, но в повечето от процедурите комбинираният ефект на лифтинг и стягане на кожата се получава в резултат на комбинирано въздействие на накрайниците проникващи на 4,5 и 3 мм.

DOUBLO S притежава редица предимства в сравнение с други подобни устройства, използващи HIFU технология, което осигурява комфорт и по-добър ефект за пациентите.
Използвайки втора генерация HIFU технология, DOUBLO S действа безопасно и ефикасно. С него се постигат отлични резултати за лифтиране и стягане на кожата на лицето и шията с минимум възможност за поява на странични реакции и без социална изолация.

Предимства на HIFU
HIFU не уврежда меланоцитите
HIFU може да се използва независимо от цвета на кожата вкл. IV,V и VI тип, където пигментните усложнения от конвенционалния лазер или светлино базираните техники са чести.
Истинско „неинвазивно“ подмладяване – комбинация от стягане и подмладяване на лицето и лифтинг ефект.