Химичният пилинг представлява контролирано излющване повърхностния слой на кожата с помощта на различни химични субстанции. Това е процедура с особена резултатност при хора с пигментации, фини бръчици, разширени пори. Химичния пилинг може да премахне от повърхността на кожата някои преканцерози (предракови лезии), както и да подпомогне лечението на някои форми на акне и състояния след него. В основата на препаратите използвани за химичен пилинг стоят различни киселини.
Трихлороцетната киселина се използва в различни концентрации за различна дълбочина на въздействие (повърхностен до средно дълбок пилинг) с много добри резултати при повърхностни до средно дълбоки дефекти по кожата:
– пигментации по лице и тяло
– повърхностни бръчки около устата и очите
– разширени пори
– белези от акне
– фини линии по шия
– пигментации и бръчици по деколте
– третиране на стрии
– пигментации от враснали косми по тяло
– старчески петна
-Химичния пилинг с трихлороцетна киселина има някои основни предимства-може да се прилага при светли и тъмни кожи,процедурата отнема около 20 мин., ако има зачервяване то е в рамките на един-два дни след процедурата,възстановяването отнема 5-7 дни, като не изисква отсъствие от работа, най-често се правят 4 процедури с интервал 7-10 дни (до 30 дни при по дълбок пилинг). До 30 дни след последната процедура е необходимо използването на продукти с висок слънцезащитен фактор.
www.aesthetic-club.com
052 60 60 12; 088 70 70 907