Тредлифтинг с мезоконци – нов метод за подмладяване на кожата
Тредлифтингът с мезоконци е техника за лифтинг и укрепване на отпуснати тъкани с използването на биорезорбируеми стерилни мезоконци Lead Fine Lift.Началото си тредлифтингът води от древен Египет, когато преди 5000 години египтяните са използвали косми от камила и са ги имплантирали подкожно за подмладяване на кожата.
Днес техниката е осъвременена – подкожно се въвеждат резорбируеми мезоконци. Ефектът е моментален – укрепване, стягане, подобряване тонуса на кожата. Тя видимо се подмладява, благодарение на стимулирането на производството на колаген и ускоряването на микроциркулацията в зоните на приложение. Присъствието на нишката в тъканите ревитализира кожата, подобрява тонуса и блясъка ѝ, придава ѝ младежки вид, изглажда бръчките.
Предимства на тредлифтинга пред останалите познати до сега техники:
• Атравматична техника: Иглата влиза безболезнено и не оставя следи, не е необходима упойка. Възстановителен период практически няма.
• Минималното време: Процедурата отнема около 30 минути.
• Незабавен и дълготраен ефект: Конецът се резорбира напълно в рамките на 180 – 240 дни, но биоревитализиращият ефект от тредлифтинга трае до две години.
• 100% биосъвместимост: пълна резорбция на конеца и без риск от алергични реакции;
• Успешно се съчетава с други естетични процедури: мезотерапия, пилинг, филъри, ботокс.
Няма възрастови ограничения за приложение на тредлифтинга. В Азия, откъдето произхожда, се прилага дори при много млади жени с цел предотвратяване на възрастови изменения и постигане ефекта на сияйната кожа. Могат да се третират чело, клепачи, устни, шия, ръце, китки, гърди, корем, седалище и крака. Има много добър ефект при борбата с целулита – мезоконците изравняват релефа на кожата по механичен път и подобряват микроциркулацията.