В Aesthetic Club – лазерна и дерматологична клиника може да се възползвате от новия метод в естетичната дерматология – клетъчна терапия със собствени клетки Regen PRP ( Platelet Rich Plasma). Процедурата представлява биостимулация на стволови клетки, чрез активиране на собствените растежни фактори и клетки.
След проведена 3-етапна терапия се наблюдава видимо намаляване на финните линии и бръчки, добро хидратиране на кожата, избледняване на белезите от акне и дори стрии, намален интензитет на пигментни петна, здрава и еластична кожна текстура с блясък.
Този авангарден метод е изключително ефективен за подмладяване на тъканите.
Голяма група пациенти, предпочитат метода като естетична процедура чрез мезотерапия в комбинация с естествен филър – от собствената си концентрирана плазма. При всички пациенти резултатите са предвидими и са ясно изразени след 2-3 процедури.
Това е един естествен метод за регенация на тъканите, посредством който със сигурност ще си спестим евентуален нежелан ефект на „чуждото тяло” в нашият организъм. Методът Regen PRP ( Platelet Rich Plasma) е фин и съвременен начин да постигнем най-добър резултат, благодарение на нас самите и разбира се със помощта на добър специалист-дерматолог.Най-често задавани въпроси:
1. Какво представлява процедурата Regen Lab?
Процедурата започва с вземане на венозна кръв, която незабавно се поставя в центрофуга за 10 мин. След обработката активната плазма се отделя от червените кръвни телца. Зоните, които ще бъдат обработени се намазват с обезболяващ крем. Тромбоцитите (активните клетки) са в основата на плазмата, върху разделителния гел. Обогатената с тромбоцити плазма се инжектира като мезотерапия в дълбока и средна дерма. 2. Колко дълго продължава процедурата? Процедурата продължава около 1,30 h. 3. Кои части от лицето и тялото могат да се третират? околоочния контур; бузите и средната част на лицето; областта на шията; горната част на ръцете; деколтето; други части от тялото; алопеция (косопад); 4. Какви са предимствата на Regen Lab? Тъканна регенерация и подмладяване; Подобряване синтеза на колаген; Подобряване състоянието на кръвоносните съдове; Подобряване на извънклетъчната матрица; не предизвиква алергични реакции; това е собствен физиологичен продукт ,т.е.се избягва внасянето на продукт от животински или неживотински произход; избягва се ефекта на отхвърляне на „ чуждото тяло”; подобрява тъканното състояние след травми; 5. Нуждаем ли се от кръвен тест? Не. Процедурата е с отсъствие на алергични реакции, тъй като тя е собствен продукт. 6. Резултатите незабавни ли са? Регенерирането на колагена отнема 6 седмици и зависи от състоянието на кожата и начина на живот. При по-зрелите кожи е необходимо да се направят 3 процедури. 7. Колко трайни са резултатите? Когато сме регенерирали колагена резултатите ще зависят от грижите и поддръжката на кожата. По принцип 2-3 процедури ще помогнат да запазите резултатите през следващите 18 месеца. 8. Болезнена ли е процедурата? При извършване на процедурата се използва локална анестезия (обезболяващ крем EMLA). 9. Какво мога да очаквам след процедурата? Зачервяване, подуване, слаба болка, могат да се появят синки в областта на третиране. Това обикновено отшумява от няколко часа до 2 дни. Инструкциите за грижите след процедурата ще помогнат за подобряване на резултатите. 10. Мога ли да се върна на работа непосредствено след процедурата? Добре е процедурата да се извърши късният следобед , за да не се налага използването на грим.