Лазерна епилация
При лазерната епилация излъчената светлина се поглъща избирателно от пигмента в космените фоликули и се трансформира в топлинна енергия, което води до тяхното унищожаване без увреда на околната кожа. Всички части от тялото могат да бъдат третирани с промяна в параметрите според зоната и цвета на кожата.
Предимства на лазерната епилация:
• Възможност за третиране целогодишно, включително и на тенирана кожа;
• Липса на дразнене, алергични реакции или възпаления след процедурата;
• Обработка на големи зони от тялото за кратък период;
Колко процедури са необходими?
Броят на процедурите e индивидуален и зависи от цвета, структурата на косъма, обработваната зона, хормонални отклонения, прием на медикаменти и др. За зоните на тялото броят им е около 6-8, а за лице – около 6-10 процедури.
Какъв е интервалът между процедурите?
Необходимият интервал за лице е 4-5 седмици, а за тяло 6-10 седмици. С увеличаване броя на процедурите расте и интервалът между тях. Лазерната светлина унищожава трайно космите, които в момента на процедурата са в активна фаза на растеж (над кожата). Такива са 15-20% от всички косми в третираната зона. Поради това обработката на 100% от космите изисква курс от няколко лазерни процедури.
Колко трайна е лазерната епилация?
Някои от зоните са с над 90% повлияване като резултата се задържа във времето. Други изискват поддържащи процедури 1-2 пъти в годината.
Колко продължава една лазерна процедура?
Зависи от зоната, която се обработва – от 5 мин. за горна устна до 60 мин. за подбедрици.
Как да се подготвим за процедура?
Космите не трябва да са отскубнати с епилатор, кола маска или по друг начин 3-4 седмици преди процедурата. Предходният ден космите трябва да бъдат обръснати, подрязани плътно до кожата или обработени с депилатоарен крем.
Какво трябва да правим след лазерна процедура?
Космите отпадат сами от 10 до 14 дни след направената епилация. До 10 ден те могат да бъдат отстранени с кола маска или епилатор. През този период е желателно използването на слънцезащитен крем, избягване излагането на слънце и солариум. Следваща процедура се налага след израстването на новите косми (1-3 месеца), като през това време могат да се отстраняват само чрез бръснене или депилатоарен крем.
Болезнена ли е лазерната епилация?
Усещането за болка по време на процедурата е индивидуално и зависи от третираната зона. Наличието на специална охлаждаща система намалява дискомфорта и предпазва кожата. След процедурата се забелязва леко зачервяване, което изчезва 5-10 минути след обработката.

Вижте какви подаръци предлагаме през тоз месец тук за лазерна епилация с Cocoon Elysion – Европейско качество с най-добрият медицински лазер за епилация!

Обадете се и запишете Вашата процедура на:
052/60 60 12 ; 088/70 70 907