alergia-2

Тестът за хранителна нетолерантност е кръвен тест, чрез който се идентифицират хранителни продукти, към които организмът проявява нетолерантност. Нетолерантност е, може би, най-точното определение, поради спецификата на резултатите.
Това е тестът, който няма да ви отговори на въпроса “Аз алергичен ли съм към тази храна?”, но ще насочи вниманието ви към състояния, които, на пръв поглед, нямат връзка с храненето .
В основата на изследването са образуващите се антитела от клас IgG (група антитела, отговарящи за определен тип имунна реакция), които се появяват като маркери за непоносимост към изброените хранителни групи.
Резултатите от теста не поставят диагноза, но могат да се използват като допълнение при провеждане на лечение или само като указание за ограничения в употребата на определени хранителни групи. Като най-удачна се счита употребата му при състояния с нарушен метаболизъм, при които правилната хранителна диета е ключов фактор в борбата с наднорменото тегло.
За провеждането на теста не се поставят възрастови ограничения! Не е нужна предварителна подготовка. Необходими са само няколко микролитра кръв, взета след убождане на пръст. Резултатът е готов в рамките на 45-50 мин. И това е и едно от предимствата на теста, заедно с надеждните резултати и богатия списък от изследвани хранителни групи.