Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Неоперативна блефаропластика- повдигане на клепачи PLASMA IQ

Единствено във Варна- в Естетик Клуб- можем да Ви предложим тази процедура – неоперативна корекция на клепачи с Plasma IQ!
Това е нов неинвазивен подход при неоперативна корекция на клепачи, използващ волтаична плазма. Плазма се създава между върха на иглата и кожата на пациента, благодарение на нисковолтова дъга, която контролирано сублимира епидермиса. Той се стопява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на кожата с цел лифтиране. Терапията действа локално без да уврежда околните тъкани. Процедурата е подходяща за жени и мъже, които не желаят да се подложат на оперативно лечение на клепачите (блефаропластика) и искат да възвърнат своя привлекателен външен вид и младежко излъчване.

Plasma IQ е генератор на плазма, създаващ контролиран плазмен микроимпулс, благодарение на йонизацията на газовете от въздух на база разликата между потенциалите на кожата и на уреда.
Разликата в напрежението генерира малка електрическа дъга, която причинява сублимация – /преминаване на веществото от твърдо, директно в газообразно състояние/ на повърхностния слой на кожата, който се изпарява, а фокусираната топлината предизвиква биостимулация на дермата. В резултат на това кожата се възстановява по-млада и стегната.

ПРЕДИМСТВА НА Plasma IQ
» Plasma IQ е подходяща за мъже и за жени
» Plasma IQ е сигурен и точен – действа фокусирано и не уврежда околните тъкани.
»Plasma IQ е неинвазивен – подходящ за хора, които се страхуват от оперативни интервенции
» Plasma IQ е безопасен – може да бъде третирана и очната повърхност
» Plasma IQ е комфортен – бързо възстановяване след процедурата
» Plasma IQ дава незабавен резултат


» Неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач.
» Бръчки – тип „пачи крак“
» Бар код – „пушачески бръчки“
» Премахване на ксантелазми

Plasma IQ може да се използва и за:
» Премахване на старчески петна.
» Премахване на хиперпигментации.
» Премахване на белези от акне.
» Третиране на хипертрофични белези и келоиди.
» Премахване на стрии.

КАК СЕ ИЗВЪРШВА ПРОЦЕДУРАТА НЕОПЕРАТИВНА БЛЕФАРОПЛАСТИКА
Процедурата се извършва в амбулаторни условия и трае 30 минути.
Процедурата  е безболезнена. Използва се локална упойка под формата на крем.
Плазмата се създава между заострения връх на устройството и кожата на пациента без тя да бъде докосвана.
Устройството работи фокусирано, без нежелано въздействие върху околните тъкани. В резултат се образуват финни повърхностни корички с диаметър 1 мм наредени плътно една до друга, които зарастват за 5-7 дни без образуване на белези благодарение на повърхностното действие на плазма метода. Всяка точка е резултат от сублимацията на кожата, без кървене и без синини.

Непосредствено след процедурата може да се наблюдава зачервяване и оток в зоната на работа, като тяхната интензивност зависи както от индивидуалните особености на организма, така и от площта на третирания участък. Те са краткотрайни и в рамките на 2 до 4 дни изчезват.
Важно е всекидневно нанасяне на слънцезащитен крем с SPF фактор 50+, за да се избегне риска от поява на хиперпигментации.

Ефекта от процедурата е видим още след първата седмица и продължава да се подобрява през следващите 2 месеца.
Повторна процедура при нужда може да бъде направена след период от 4-6 седмици.

Plasma IQ ПРЕДИ И СЛЕД 

Процедурата се извършва от Д-р Росица Янчева (Естетик Клуб – лазерна и дерматолоична клиника).