😮‍💨Имате в момента ХЕРПЕС на устата ⁉️ Отменете Вашия час за поставяне на филър или за друга инжекционна процедура на лицето!
Нека да отмине напълно и тогава запазете час отново. 😊
👩🏻‍⚕️Херпес на устата е вирусна инфекция в областта на устните и устната кухина. Известен е още като лабиален херпес или стресница. Характеризира се с поява на болезнени мехурчета, които сърбят, пукат се и се покриват с тъмно кафява коричка.
🧐Обикновено се появява на горната устна, в ъгъла на устата, между горната устна и носа, навътре в носа, но може да се разпространи и към езика, лигавицата на бузите и венците, а понякога по лицето, брадичката и шията.
🙁Симптоми:
Болка, парене, изтръпване или сърбеж се появяват на мястото на инфекцията преди появата на херпеса. След това се забелязват малки мехури. Тези мехури се разрушават бързо и се появяват малки язви. Няколко дни по-късно се оформя коричка.
Продължителност на заболяването е 2-3 седмици. Може да се появи треска, умора, мускулни болки и раздразнителност.
Инкубационен период за орален херпес – времето между контакта с вируса и появата на симптомите е 2-12 дни. При повечето хора са средно около 4 дни.
Херпесът на устата се причинява от:
инфекция с херпес симплекс тип 1 (herpes simplex).
😊Когато се почувствате добре и “него” вече го няма- може да запазите Вашия час за процедура в Естетик клуб- лазерна и дерматологична клиника, гр. Варна.