Увеличаването на устните с хиалуронови филъри е най-безопасният, бърз, временен и естествен начин за това.
Корекция на устни вкл.:
– оформяне на контура;
– промяна на обема;
– премахване на асиметрия;
Тя е с незабавен ефект и не изисква откъсване от ежедневието.
Извършва се със стоматологична или локална упойка ( крем ) .
Преди инжектирането, локално или местно обезболяващо средство може да се прилага за облекчаване на дискомфорт. Ако сте прекалено чувствителни на болка, може да ви бъде поставена инжекция за пълно обезболяване подобно на анестетични инжекциите, които се поставят при зъболекаря.
Преди процедурата, лекаря ще обсъди Вашите желания за крайния резултат и ще Ви даде съвети за това какви устни ще отиват на Вашето лице. Ще ви препоръча оформяне на контур и/или попълване на обем или само придаване на сочност и хидратация на Вашите устни.
Процедурата се извършва с много тънка игла като се правят последователно няколко убождания в горната и долната устни и масаж на поставения продукт.
След инжектиране може да се поставя лед за облекчаване на дискомфорта и контрол на отока.
Избягвайте употребата на червило или фондьотен веднага след процедурата както и травмиране на зоната /напр. стоматологични интервенции/ поне 2 седмици след процедурата, когато се оформя и крайния резултат.
Странични ефекти и рискове
Страничните ефекти на филърите с хиалуронова киселина за уголемяване на устни са временни и продължават само няколко дни. Те могат да включват:
• Посиняване на мястото на инжектиране
• Оток
• Зачервяване и болезненост на мястото на инжектиранеПротивопоказания:
• Ако имате инфекция или дерматит на устните
• Ако имате херпес на устните в момента на процедурата
• Ако страдате от диабет
• Ако имате проблеми с кръвосъсирването и др.
Ако страдате често от херпесна инфекция на устни трябва да уведомите Вашия лекар, преди да се подложите на процедура. Ще Ви бъде назначен противовирусен препарат за профилактика на херпеса, тъй като травмата от убожданията е възможен провокатор.
Ако имате някакви известни алергии или алергични реакции към лидокаин, кажете на Вашия лекар преди да се подложите на процедурата.
Juvederm Ultra 3, Juvederm Smile, Emervel Lips; Princess Filler.