Филъри (пълнители)

Структурата на кожата включва мрежа от колагенови и еластинови влакна, които придават здравина и устойчивост, и „гел” от полизахаридни субстанции-хиалуронова киселина, глюкозамин и др.,които са отговорни за хидратацията, тонуса и плътността на кожата.

С напредване на възрастта, начина на живот, стреса, влиянието на околната среда се нарушава структурата на колагеновата мрежа и се редуцира количеството на хиалуроновия гел. Резултатът е отпускане на лицевия контур, хлътване на бузите, появата на бръчки и фини линии при мимика и в спокойно състояние, загуба на плътност и еластичност на кожата.

Пълнителите на базата на неживотинска стабилизирана хиалуронова киселина се използват широко за корекция  на  лицеви несъвършенства поради  високата степен на безвредност,минимален риск от алергични реакции и странични ефекти.Те са с временен ефект (6-18 месеца), напълно резорбируеми, което позволява постигането на различни обеми в зависимост от тенденциите, възрастта и предпочитанието на клиента.

Процедурата е с незабавен ефект и не изисква откъсване от ежедневието.
В зависимост от големината на частиците хиалуронов гел филърите намират следните приложения:
– корекция на устни (контур,обем,асиметрия)
– запълване на лицеви гънки и вдлъбнатини
– назолабиални бръчки
– „марионетни бръчки”
– попълване на повърхностни линии (лице,шия,деколте)
– оформяне на скули
– корекция на нос
– увеличаване на брадичка с филър
– корекция на овала на лицето

Juvederm  Ultra 3
Juvederm  Ultra 4

Juvederm Voluma, Volift, Volbella , Stylage L,Stylage XL ,Perfectha Subskin Perfectha Deep Princess Filler Emervel Classic.; Emervel Lips ЕLLANSE 1 ml от 740 на 640 лв.; ELLANSE 0.5 ml от 430 лв. на 387лв.