С напредване на възрастта лицето губи определени обеми в резултат на миграция на мастните депа, отпускане на кожата, промяна на костните структури и гравитацията. Загубата на обем в областта на медиалната част на скулите под очите и снижаването на латералната скула придава на лицето уморен и измъчен вид, назолабиалните гънки се изострят, ъглите на устните увисват, долните клепачи изглеждат отпуснати, очите уморени и тъжни.
Възстановяването на обема в тези зони и оформянето на скулите възвръща младежката V образна форма на лицето, повдигането на долната част на лицето, изглаждането или подобряването на назолабиалните гънки, повдигане на устния ъгъл и подобряване на лицевите пропорции.

Скулите трябва да имат подходяща форма и размер според индивидуалните особености на всяко лице.

Винаги преди процедура Вашият лекар ще направи оценка на лицето Ви и на начина на стареенето му, за да избере най-подходящата процедура за възвръщане на младежкия му вид.

Запълването на липсващи обеми в областта на скулите става с помощта на дермални филъри с висок вискозитет и еластичност, което осигурява трайност на процедурата 1 – 1,5 – 2 години.

Филърът в зоната на скулите се поставя най-често дълбоко върху костта или в дълбока дерма с игла или с канюла. Само няколко убождания от всяка страна са достатъчни за желаната форма и обем.

След процедурата е възможно наличие на лека болезненост, чувствителност, подуване, които изчезват в рамките на няколко дни. Понякога може да се появи синина, която е незначителна и лесно се скрива с грим.

Jvederm Voluma, Perfectha Subskin,StylAge XL