Образователна кампания на BIODERMA, посветена на правилните грижи за кожата с акне Д-р Янита Михайлова и Д-р Росица Янчева (Естетик Клуб – лазерна и дерматологична клиника) участват в кампанията на BIODERMA на 12.10.2016г.
Акнето засяга 90% от тийнейджърите, носамо15% от тях се консултират със специалист дерматолог. Акнето е социално значим проблем,който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните. Акнето не е простоестествен феномен, съпътстващ съзряването и е важно да спрем да говорим за него, като явление, което ще премине от само себе си.
BIODERMAнасочва общественото внимание върху този проблем, като стартира образователна кампания за грижата за кожа с акне, чиято цел е да обедини усилията на дерматолози, психолози, фармацевти, родители, тийнейджъри и медиите в борбата срещу акнето.
На 12 октомврищесепроведенационалнакампаниязабезплатнипреглединапациенти с акне, в коятощеучастватдерматолозиотцялатастрана.
С кампаниятаBIODERMA сипоставязацелда насърчи и популяризиракултурата на посещение при дерматолог, като важна стъпка в борбата срещу проблема.
Полезна информация за правилните грижите за акнеичната кожа, както и списък с дерматолозите, които участват в кампанията за безплатни прегледи, може да намерите на www.bioderma.bg